Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Referaat | Uitgave 8/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2015

Internationale vergelijking van richtlijnen psychische problemen

An international comparison of occupational health guidelines for the management of mental disorders and stress-related psychological symptoms.

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2015
Auteur:
André Weel
Belangrijke opmerkingen
M.C.W. Joosen, E.P.M. Brouwers, K.M. van Beurden, et al. Occup Environ Med 2015; 72: 313-322. doi:10.1136/oemed-2013-101626.

Samenvatting

Een overzichtsartikel waarin richtlijnen internationaal worden vergeleken treffen we maar zelden aan in de literatuur, in weerwil van het bestaan van de databases van het National Guideline Clearinghouse (NGC) en de Guidelines International Network Library (G-I-N). Joosen en collega’s van Tranzo, Tilburg University, vergeleken in een overzichtsartikel in Occupational and Environmental Medicine 14 richtlijnen voor het hanteren van psychische problemen die zij hadden opgespoord met zoekacties in de genoemde databases, in PubMed, en door het per e-mail bevragen van ICOH-leden uit 22 landen (dit laatste om ook niet-Engelstalige richtlijnen op te sporen).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2015 Naar de uitgave