Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016

Interceptieve behandeling van een omgekeerde overbeet

Dentale of skeletale afwijking?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2016
Auteur:
Dr. Erik Reukers
Belangrijke opmerkingen
Dr. Erik Reukers (Radboud Universiteit Nijmegen 1985) is sinds 1995 orthodontist met een praktijk in Nijmegen. Hij is medeauteur van het KNMT IQual-studiepakket Orthodontie (2015) over tijdig verwijzen van orthodontische afwijkingen

Samenvatting

Iris, een 10-jarig meisje, komt op verwijzing van haar tandarts met een omgekeerde overbeet van de centrale incisieven. Haar moeder maakt zich al langere tijd zorgen over de ontwikkeling van het gebit van Iris en vreest, terecht, dat nog langer wachten met corrigeren de situatie te zeer zal verergeren. Moeder vertelt dat in het verleden al eens geprobeerd is om de omgekeerde overbeet te corrigeren met spatelbijten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Problemen met NRC?

Tandarts in de praktijk

Sprookjes over jeugdtandverzorging