Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2015 | Uitgave 4/2015

Tandartspraktijk 4/2015

Intentionele replantatie

Als een apexresectie niet mogelijk is

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2015
Auteur:
Arie Booij
Belangrijke opmerkingen
Arie Booij is als kaakchirurg werkzaam in Zwolle, Hattem en Hoogeveen. Hij studeerde tandheelkunde (ACTA, 1997) en geneeskunde (doctoraal VU, 1999) en rondde in 2005 zijn opleiding tot kaakchirurg af (UMC Groningen). Sinds 2007 werkt hij samen met zes collega-kaakchirurgen in de maatschap kaakchirurgen Zwolle. Hij interesseert zich in het bijzonder voor traumatologie, complexe implantologie, chirurgie bij OSAS-patiënten en orthognatische chirurgie.

Samenvatting

Soms kleven er aan een conventionele apexresectie nadelen of risico’s. Een intentionele replantatie kan in zulke gevallen dan een goed behandelalternatief zijn. In dit artikel wordt een casus beschreven waarbij een patiënte aanvankelijk verwezen is voor een apexresectie. Toch is als gevolg van de specifieke situatie besloten om een intentionele replantatie uit te voeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Tandartspraktijk 4/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Dam it!

OriginalPaper

Colofon