Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Integrale aanpak eenzaamheid met (in)formele organisaties

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Job van’t Veer, Saritha Muis
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Job van ’t Veer is associate lector bij de NHL Hogeschool. Hij is kenniskringlid bij het Talmalectoraat Wonen, Welzijn en Zorg op Hoge Leeftijd, docent bij de Master Social Work en projectleider bij de WMO-werkplaats Friesland. Contact: veerj@nhl.nl
Saritha Muis is afgestudeerd als maatschappelijk werker en werkzaam binnen de Wmo-werkplaats Friesland als junior onderzoeker.

Samenvatting

Ondanks de toenemende aandacht voor eenzaamheidsproblematiek lijkt de aanpak in veel praktijksituaties nog voor verbetering vatbaar: veel initiatieven – veelal aanbodgericht – lijken slechts een beperkte groep te bereiken. Bovendien ontbreekt het betrokken professionals en vrijwilligers vaak nog aan een passende rolverdeling en samenwerking. Vooral naar de vrijwilligers – vaak zelf op leeftijd – is een bewust beleid van belang, met oog voor (grenzen aan) draagkracht en methodische deskundigheid bij deze groep.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave