Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2015 | Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Kindergeneeskunde 1/2015

Insulinepomptherapie

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Kindergeneeskunde > Uitgave 1/2015
Auteurs:
C. Westerlaken, Dr. W. de Waal
Belangrijke opmerkingen
Auteurs
Dr. Ciska Westerlaken, kinderarts-endocrinoloog, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen. Dr. Wouter de Waal, kinderarts, Diakonessenhuis, Utrecht.
Correspondentieadres: Dr. W. de Waal, Diakonessenhuis, Utrecht, wdwaal@diakhuis.nl.

Samenvatting

Insulinepompbehandeling maakt in toenemende mate deel uit van de intensieve begeleiding en behandeling van kinderen met diabetes mellitus type 1. In de afgelopen twintig jaar is er steeds meer ervaring opgedaan op het gebied van gebruik van insulinepompen, effecten op metabole regulatie en toepasbaarheid bij verschillende doelgroepen zoals jonge kinderen en pubers. Naast een samenvatting van de effectiviteit van pomptherapie wordt in dit artikel de huidige communis opinio weergegeven omtrent de voorwaarden en indicaties voor pompbehandeling en inzichten omtrent verschillende pompinstellingen. Tot slot wordt kort stilgestaan bij het kostenaspect van pompbehandeling en de ophanden zijnde veranderingen betreffende overheveling van kosten naar de ziekenhuizen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor kindergeneeskunde

Het tijdschrift voor kindergeneeskunde is een zeer gedegen wetenschappelijk vakblad waarin alle ontwikkelingen op dit zeer uitgebreide medische deelgebied aan de orde komen. Het tijdschrift verschijnt zes maal per jaar, waaronder minimaal één themanummer.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Tijdschrift voor Kindergeneeskunde 1/2015 Naar de uitgave

Editorial

Editorial