Skip to main content
main-content
Top

01-02-2011 | Nieuws

Inspectie blij met chirurgische norm

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is blij met de normen die chirurgen hebben opgesteld voor chirurgische behandelingen. Dit hebben zij gedaan als reactie op de normen voor goede borstkankerzorg, waar verzekeringsmaatschappij CZ vorig najaar mee kwam.

Naast algemene kwaliteitseisen heeft de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde gisteren specifieke kwaliteitseisen voor de behandeling van borst-, darm-, longkanker en tumoren in bindweefsel, spieren en bloedvaten naar buiten gebracht. Medio 2011 volgen normen voor onder meer de behandeling van een verwijde buikaorta, slokdarmkanker, alvleesklierkanker en leverkanker.

De inspectie is blij met deze normen en zal er vanaf 2012 op toezien dat ze worden nageleefd, laat zij in een reactie weten. Overigens neemt de grootste zorgverzekeraar van Nederland CZ, de normen niet klakkeloos over. "Wij hebben nog niet de overtuiging dat ze net zo compleet zijn als die van ons", laat Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ in een reactie op Radio 1 weten. CZ vindt het wel een heel goed initiatief maar wil onderzoeken of patiëntenbelangen ook zijn meegenomen in de nieuwe normen.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.