Skip to main content
main-content
Top

08-03-2016 | Nieuws

Inservice-opgeleiden willen graag hbo'er worden

Sommige inservice-opgeleide verpleegkundigen maken zich zorgen over de erkenning van hun deskundigheid en willen graag de mogelijkheid krijgen om zich te registreren als hbo-verpleegkundige. Dat meldt NU’91.

Aanleiding is het ‘Rapport stuurgroep over de beroepsprofielen en de overgangsregeling’ (december 2015 ). De minister moet het advies van de stuurgroep nog overnemen. NU’91 nam deel aan deze stuurgroep. Op de website van de belangenvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden staat beschreven hoe de overgangsregeling voor inservice-opgeleiden er uit kan zien.

Werkzaam

Om je als zittende verpleegkundige in 2020 te laten registreren als hbo-verpleegkundige, moet je in ieder geval werkzaam zijn in een functie waarbij je hbo-deskundigheden uitvoert.  De zittende verpleegkundigen die in een hbo-functie werkzaam zijn, hebben een mix aan initiële opleidingen en vervolgopleidingen. Daarom adviseert de stuurgroep de minister om in de overgangsregeling van de oude registratie naar de nieuwe registratie, onderscheid  te maken in groepen verpleegkundigen die  op dit moment op hbo niveau werken.

Lees hier verder

Meer lezen: Bachelor of Nursing 2020

Zie ook dit nieuwsbericht over het nieuwe opleidingsprofiel

Zie de web-tv-uitzendingen over 'De verpleegkundige van de toekomst'

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten