Skip to main content
main-content
Top

12-12-2016 | E-learning | ALK

Insectengifallergie behandelen met allergie immunotherapie, hoe zinvol is dat?

Auteur:
Hanneke Oude Elberink
Geschatte tijdsduur:
2uur 0min

In deze e-learning wordt een allergie voor insectengif behandeld. Wanneer is er sprake van insectengifallergie en wanneer spreken we nog over een ‘normale reactie’ op een insectensteek. Als er sprake is van insectengifallergie welke insecten kunnen hier dan verantwoordelijk voor zijn en welke klachten horen daarbij (lokale, systemische en anafylactische reacties). U leert over de mogelijkheden binnen de diagnostische fase (anamnese, lichamelijk onderzoek, huidtests, in-vitro diagnostiek inclusief de rol van Componend Resolved Diagnostics en proefsteken) en de behandelfase (preventie, noodmedicatie en allergie immunotherapie). U leert over de impact die insectengifallergie kan hebben op de kwaliteit van leven en hoe dit de behandeling stuurt. Daarnaast is er aandacht voor eventueel onderliggend lijden bij ernstige allergische reacties, zoals mastocytose.

Leerdoelen
Accreditatie en doelgroep
 Doelgroepen
Over de auteurs

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Mednet CME met BIG

Mednet CME is een online nascholingsmodule die u bijschoolt over een specifiek onderwerp op het gebied van huisartsgeneeskunde. De modules bestaan uit achtergrondinformatie, casuïstiek en links naar relevante standaarden of richtlijnen.

Beeldrechten