Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Journaal | Uitgave 2/2015

Huisarts en wetenschap 2/2015

Inlegzool en valgusbrace bij gonartrose niet zinvol

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2015
Auteur:
Marloes Klein

Samenvatting

Conservatieve behandeling van gon­artrose bestaat vooral uit analgetica, gewichtsreductie en bewegen. Inlegzolen en braces worden vooralsnog niet aanbevolen. Aangezien bekend is dat de varusstand samenhangt met de ernst van de artrose, ligt het voor de hand dat inlegzolen en braces verbetering geven door correctie van de standafwijking. Dit blijkt niet het geval. Gewichtsreductie, hoe moeilijk ook, blijft een veel belangrijker pijler van de behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Huisarts en wetenschap 2/2015 Naar de uitgave