Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Forum | Uitgave 2/2013

Psychopraktijk 2/2013

Inkoopbeleid zorgverzekeraars leidt tot duurdere en minder doelmatige GGZ

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2013
Auteur:
Prof. dr. Marc Verbraak
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een discussie over een actuele of heikele kwestie. is klinisch psycholoog en bijzonder hoogleraar Gezondheidszorgpsychologie. Daarnaast is hij hoofdopleider GZ-psychologen bij SPON Radboud Universiteit Nijmegen en inhoudelijk directeur van de HSK-Groep.
Verschillende zorgverzekeraars eisen dat met ingang van 2012 voortaan alleen psychiaters en klinisch psychologen hoofdbehandelaar zijn van cliënten in de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Mogelijk willen zorgverzekeraars hiermee al vooruit lopen op de invoering van de basis GGZ. Maar die was er nog niet in 2012. En hoe die er uit gaat zien in de komende jaren moet echt nog ingevuld worden. Punt is dat als we niet uitkijken ruim 12.000 goed opgeleide, voor de taak toegeruste en vakbekwame Gezondheidszorgpsychologen op afstand worden gezet in de behandeling van honderdduizenden cliënten per jaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Psychopraktijk 2/2013 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Paardjes van Troje