Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Centraal tuchtcollege voor de gezondheidszorg | Uitgave 1/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 1/2015

Informeer werkgever én werknemer

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 1/2015
Auteur:
André Weel

Samenvatting

Arbeidsconflicten zijn aan de orde van de dag. Niet zelden voelen werknemers zich gedupeerd door een als partijdig ervaren opstelling van de bedrijfsarts en zien zij daarin een reden om een klacht in te dienen bij een Regionaal Tuchtcollege.
De hier besproken tuchtzaak is beslist niet uitzonderlijk. Heeft de bedrijfsarts zich voldoende van zijn zorgtaak gekweten? Heeft hij adequaat gehandeld na het signaleren van het arbeidsconflict? Heeft hij beide partijen gelijkluidend geïnformeerd over zijn bevindingen en advies? Regionaal en Centraal Tuchtcollege oordelen verschillend. Met enig kunst- en vliegwerk reconstrueert het Centraal College dat er inderdaad sprake moet zijn geweest van het informeren van de werknemer. Maar het had wel wat duidelijker gemogen.
Leerpunt: verstrek alle informatie inzake de verzuimbegeleiding van een werknemer die u aan de werkgever verstrekt, eveneens onverkort en schriftelijk aan de werknemer. Doe dit na mondelinge bespreking met de werknemer.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 1/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Van de verenigingen