Skip to main content
main-content
Top

18-12-2014 | Nieuws

Nieuwe tool voor betrouwbare patiënteninformatie rondom kanker

Huisartsen die patiënten met kanker begeleiden, kunnen met behulp van het nieuwe instrument Inforium Kanker.nl patiënten goede en betrouwbare informatie over hun aandoening en behandeling geven. Op dit moment wordt Inforium Kanker.nl verspreid onder duizenden zorgverleners in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. In het nieuwste nummer van Mednet vertelt initiatiefnemer, KNO-arts Markus Oei, over het idee achter Inforium.

Op de website van Inforium Kanker.nl staat een flink aantal 'Inforiums', dit zijn informatieblokjes met patiënteninformatie over een bepaalde aandoening of behandeling, die afkomstig zijn van een website die is geaccrediteerd door de Stichting Betrouwbare Bron. In het Inforium staat een link naar de oorspronkelijke pagina, vaak met illustraties en video. De zorgverlener kan in een preview zien wat er in een Inforium staat en op een heel eenvoudige manier de tekst naar de patiënt verzenden. Bij de patiënt komt dan een e-mail binnen met de link naar de desbetreffende informatie. Deze informatie is heel eenvoudig door te sturen naar familie of vrienden. Belangrijk is dat de privacy van de patiënt goed is gewaarbogd. Met dit systeem wordt alle informatie versleuteld verstuurd en er worden geen e-mailadressen opgeslagen.

Informatiepakket

Inforium is al beschikbaar voor een flink aantal ziekenhuizen en enkele huisartsen. In samenwerking met Kanker.nl (KWF, IKNL en Leven met Kanker) is nu een speciale Inforium-module ontwikkeld rondom kaner. Huisartsen en andere zorgverleners hebben een informatiepakket ontvangen of zullen deze een dezer dagen ontvangen.

In een blog op Digitale Zorggids vertelt Markus Oei dat Inforium heel goed gebruikt kan worden als ondersteuning bij slechtnieuwsgesprekken bij kanker.

In het nieuwste nummer van Mednet, dat deze week verschijnt, staat een achtergrondartikel over Inforium.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.