Skip to main content
Top

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

5. Influencen op instagram of netwerken via LinkedIn

Over de kansen en valkuilen van sociale media

Auteurs : Sebastiaan Pronk, Bsc., Dr. Simone Gorter, Prof. dr. Walther van Mook

Gepubliceerd in: Professionaliteit in de zorg

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Sociale media worden inmiddels volop gebruikt in de zorg, van huisartsenpraktijken tot ziekenhuizen en tal van andere zorgaanbieders. Deze media bieden veel kansen om in contact te komen met patiënten en deze te informeren. Ook voor geneeskundestudenten en artsen bieden sociale media tal van mogelijkheden om interessante informatie te volgen en om een online netwerk op te bouwen. Maar aan het gebruik van sociale media zijn ook risico’s verbonden. Denk bijvoorbeeld aan grensoverschrijdende contacten via sociale media tussen arts en patiënt en online uitingen van artsen die resulteren in zaken bij het Tuchtcollege. Een mijnenveld dus! Hoe vermijd je deze valkuilen en maak je als professional optimaal gebruik van de mogelijkheden van sociale media?
Literatuur
go back to reference Inspectie voor de Gezondheidszorg (2016). Brochure ‘Het mag niet, het mag nooit’. Inspectie voor de Gezondheidszorg (2016). Brochure ‘Het mag niet, het mag nooit’.
go back to reference Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (2020), KNMG-handreiking Artsen en social media. Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (2020), KNMG-handreiking Artsen en social media.
go back to reference Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam (2018). ECLI:NL:TGZRAMS:2018:94. Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam (2018). ECLI:NL:TGZRAMS:2018:94.
go back to reference Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Groningen (2019). ECLI:NL:TGZRGRO:2019:48. Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Groningen (2019). ECLI:NL:TGZRGRO:2019:48.
go back to reference Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (2012). Handreiking sociale media voor verpleegkundigen en verzorgenden. Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (2012). Handreiking sociale media voor verpleegkundigen en verzorgenden.
Metagegevens
Titel
Influencen op instagram of netwerken via LinkedIn
Auteurs
Sebastiaan Pronk, Bsc.
Dr. Simone Gorter
Prof. dr. Walther van Mook
Copyright
2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2582-5_5