Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | De promotie | Uitgave 7/2020

AEROSOLEN IN DE MONDZORGPRAKTIJK
Tandartspraktijk 7/2020

Infectietransmissie en aerosolen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2020
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Tijdens een tandheelkundige behandeling komen bij het gebruik van bijvoorbeeld een airrotor of een ultrasoonreiniger, en via spatten, of vanuit het speeksel uit de mond van de patiënt vaak grote en kleine vochtdruppeltjes (aerosolen) vrij. De aerosolen en druppels bevatten micro-organismen en vormen in de mondzorgpraktijk voor zowel de patiënt als de behandelaar een risico op infectietransmissie. Charifa Zemouri heeft tijdens haar promotieonderzoek het risico van infectietransmissie via aerosolen bestudeerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Tandartspraktijk 7/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws