Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017

Ineens ben je mantelzorger: De gevolgen van dementie op jonge leeftijd voor het gezin

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Joany Millenaar, Christian Bakker
Belangrijke opmerkingen
Joany Millenaar is psycholoog; ze is werkzaam bij Laurens in Rotterdam en als onderzoeker verbonden aan het Alzheimer Centrum Limburg en de afdeling psychiatrie en neuropsychologie van de Universiteit Maastricht. Meer informatie: joany.millenaar@maastrichtuniversity.nl.
Christian Bakker is GZ-psycholoog; hij is werkzaam bij Stichting Florence in Den Haag en als onderzoeker verbonden aan de afdeling eerste- lijnsgeneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen.

Samenvatting

Dementie kun je ook op jonge leeftijd krijgen. Op je vijftigste en zelfs nog aanzienlijk eerder. We spreken van dementie op jonge leeftijd wanneer de eerste verschijnselen van dementie voor het 65ste levensjaar optreden. Wanneer dementie zich al zo vroeg voordoet, kan dit ingrijpende gevolgen hebben voor het hele gezin.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017 Naar de uitgave

Achter de Voordeur

Welkom in het verpleeghuis