Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Educatie | Uitgave 4/2017

TPO - De Praktijk 4/2017

Individuele COPD-zorg door praktijkverpleegkundige

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2017
Auteur:
Saskia Weldam
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is gebaseerd op: Weldam SWM. Verpleegkundige zorg voor COPD-patiënten in de eerste lijn: een biopsychosociaal perspectief [proefschrift]. Utrecht: UMC Utrecht, 2016.5
Vragen? Mail naar s.weldam@umcutrecht.nl.

Samenvatting

Praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners begeleiden steeds meer mensen met COPD. Het is echter onduidelijk hoe je dit het best kunt doen. COPD is een complexe aandoening en iedere patiënt ervaart deze anders. Onderzoeker en verpleegkundige Saskia Weldam zocht het uit en schreef een proefschrift over een veelbelovende aanpak: de COPD-GRIP-interventie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

TPO - De Praktijk 4/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Onmisbaar

Floris column

Bravo

Interview Anneke Roobol en Marcia de Krom

Meerwaarde voor de multicomplexe zorg