Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Spectrum | Uitgave 8/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2013

Indicatie en Advies in de ontwikkeling van het sociale domein

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2013
Auteur:
Theo Trompetter
Belangrijke opmerkingen
Trompetter & Van Eeden, sociaal-medische expertise, Huis ter Heide
Het sociale domein is niet alleen nu maar al decennia lang turbulent in beweging. In historisch perspectief is voor sociaal geneeskundigen de komst van de Wet voorzieningen gehandicapten (1 april 1994) van groot belang. Voor medisch adviseurs sloeg de Wvg in het domein ‘zorg, wonen en welzijn’ ineens de brug tussen enerzijds de gemeentelijke indicatiecommissies (waar indicaties werden gesteld voor zorg uit de Wet op de bejaardenoorden en de AWBZ) en anderzijds de bestaande sociaal-medische advisering (SMA). Denk daarbij aan gehandicaptenparkeerkaarten, medische urgenties huisvesting, en vragen van de gemeentelijke sociale dienst over sollicitatieplicht en bijzondere bijstand. De essentiële vraag: als iemand niet wordt opgenomen in een AWBZ instelling, welke voorzieningen zijn dan thuis noodzakelijk? kon nu echt integraal beantwoord worden. En als met thuiszorg en gemeentelijke voorzieningen een opname kan worden voorkomen, of juist niet, moest de indicatiecommissie dat dan niet weten…?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2013 Naar de uitgave

Wetenschappelijke artikelen

Beperkt contact?