Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | In memoriam | Uitgave 10/2009

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2009

In memoriam prof.dr. Klaus E. Malten (1920–2009), emeritus hoogleraar arbeidsdermatologie, Radboud Universiteit Nijmegen

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 10/2009
Auteur:
Dr. D. P. Bruynzeel
Belangrijke opmerkingen
Prof.dr. D.P. Bruynzeel, emeritus hoogleraar arbeidsdermatologie, VUmc Amsterdam. Bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeidsgeneeskunde

Samenvatting

Op 19 september 2009 overleed Klaus Malten, de eerste hoogleraar arbeidsdermatologie in Nederland. Malten werd aan de Universiteit van Amsterdam opgeleid tot dermatoloog in de dermatologische kliniek van professor Prakken. Prakken stimuleerde onderzoek op velerlei gebied, zo ook het onderzoek naar contacteczeem. De snelle ontwikkelingen in de jaren 50 van de 20e eeuw op het gebied van kunststoffen leidde tot een uitbarsting van contacteczeem bij werknemers van vliegtuigbouwer Fokker. Dit leidde tot een uitgebreid onderzoek en het proefschrift waar Malten op promoveerde:

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 10/2009 Naar de uitgave

TBV in outline

Articles