Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Column | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

In luilekkerland

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteur:
Job van Amerongen

Samenvatting

De dochter van mevrouw Van der Velden, Yvonne, belt naar onze dagbehandeling. Haar moeders vergeetachtigheid begint nu toch wel ernstige vormen aan te nemen, vertelt ze. Bovendien gaat ze dwalen en is ze incontinent van urine. Voor haar vader wordt het allemaal ‘wat veel’. Hij is 92, hardhorend en zijn lichamelijke gezondheid laat te wensen over. Ze durft het bijna niet te vragen, maar… zou er op onze dagbehandeling wellicht een plaatsje voor haar moeder zijn? Dan is zij een dag ‘onder de mensen’ en heeft haar vader even de tijd om tot zichzelf te komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave

Column

Thuis