Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

In hoeverre is een huisarts (wettelijk) aansprakelijk voor de gevolgen van zijn verwijzing naar specialisten, paramedici en alternatieve genezers?

Auteur : R.M.S. Doppegieter

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Bij verwijzing van een patiënt naar een andere hulpverlener staat de informatieplicht van de huisarts richting patiënt en hulpverlener naar wie wordt verwezen, centraal. De verwijzende arts dient aan de hulpverlener heldere informatie te geven over de (*) eigen bevindingen, vroegere behandelingen of onderzoeken die de patiënt heeft ondergaan, bijzondere risico’s die de patiënt loopt als hij een bepaalde behandeling of een onderzoek moet ondergaan, het doel van de verwijzing en de eventuele afspraken die met de patiënt over de (terug)verwijzing zijn gemaakt, ook met het oog op de continuïteit van de zorg.
Literatuur
go back to reference KNMG-gedragregels voor artsen. KNMG Utrecht KNMG-gedragregels voor artsen. KNMG Utrecht
go back to reference Gevers JKM, Aalst A van. De rechter en het medisch handelen. Kluwer Deventer: Kluwer, 1998 (vooral hoofdstuk.4). Gevers JKM, Aalst A van. De rechter en het medisch handelen. Kluwer Deventer: Kluwer, 1998 (vooral hoofdstuk.4).
Metagegevens
Titel
In hoeverre is een huisarts (wettelijk) aansprakelijk voor de gevolgen van zijn verwijzing naar specialisten, paramedici en alternatieve genezers?
Auteur
R.M.S. Doppegieter
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_807