Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Onder de loep | Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018

In de weer tegen dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2018
Auteur:
Han Diesfeldt

Samenvatting

Iedereen weet: bewegen is goed voor hart en bloedvaten en zou bovendien ook nog helpen tegen dementie. Maar hoe sterk is het bewijs voor deze laatste stelling? Wat betekent het precies dat er een verband is tussen een actieve levensstijl en een verlaagde kans op dementie? En waarom zou zo’n verbander kunnen zijn?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018 Naar de uitgave

Hartenkreet

Steeds kleiner

OriginalPaper

Slaapvitaminen

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Redactioneel

Wat ons bindt