Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Uitgave 4/2013

Kind & Adolescent Praktijk 4/2013

In de schoenen van het kind

De MIG: interventie bij gedesorganiserde gehechtheid

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2013
Auteur:
Drs. Nelleke van der Boon
Belangrijke opmerkingen
over de auteur Drs. N.M. van der Boon, klinisch psycholoog/psychotherapeut, werkt bij Rivierduinen, GG Z Kinderen en Jeugd en Psychotraumacentrum & Second opinion Supraregionaal team, Zorgprogramma 0-4-jarigen, Leiden. Correspondentie via het redactiesecretariaat van Kind en Adolescent Praktijk.

Samenvatting

Veel gehechtheidinterventies richten zich op het versterken van sensitief gedrag van de ouder. Bij gedesorganiseerde gehechtheidrelaties lijkt het belangrijk om de interventies ook te richten op het verminderen van verstoord affectief oudergedrag. De Modified Interaction Guidance streeft deze tweeledige doelstelling na. Mijn bevindingen met deze methodiek zijn positief, mits ouders naast sterk verstoord oudergedrag wel sensitief gedrag vertonen. Ouders die naast insensitief gedrag ook dissociatief gedrag vertonen en het contact met hun kind niet kunnen herstellen, lijken minder snel van de behandeling te profiteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Kind & Adolescent Praktijk 4/2013 Naar de uitgave

Tussendoor

Verrassend

OriginalPaper

Jong afgeleerd