Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | TOEPASSING IN DE PRAKTIJK | Uitgave 1/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2013

Implementatie van EBP

Ingrediënten voor een plan van aanpak

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2013
Auteurs:
dr. Bea Tiemens, dr. Guus Munten, dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
senior wetenschappelijk medewerker, Pro Persona Centre for Education and Science en hoofd Onderzoek Indigo Service Organisatie
docent en onderzoeker
stafadviseur en senior onderzoeker, afdeling Kwaliteit en Proces Innovatie, AMC Amsterdam en lid lectoraat EBN, Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam
Vaak wordt in implementatiemodellen uitgegaan van een stapsgewijze lineaire aanpak, waarin fasen elkaar netjes opvolgen. Een implementatieproces verloopt echter zelden lineair en gaat vaak gepaard met tegenslagen en onverwachte wendingen.1) Ditzelfde geldt voor het implementatieproces van het evidence-based gedachtegoed in een instelling of een afdeling. Om hierop voorbereid te zijn moet een plan van aanpak niet alleen flexibel zijn, maar ook geschikt om de tegenslagen en problemen te signaleren, zodat daar snel op ingespeeld kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2013 Naar de uitgave

VAN DE REDACTIE

Pijn