Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Lichamelijke klachten door vaste implantaatgedragen constructie | Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017

Implantaten: om hoofdpijn van te krijgen!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2017
Auteurs:
Kees Pameijer, Khee Hian Phoa
Belangrijke opmerkingen
Kees Pameijer is in 2006 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en heeft zich sindsdien toegelegd op de restauratieve tandheelkunde en de implantologie. Sinds 2012 werkt hij in een verwijspraktijk in Den Haag. Hij is in 2015 erkend als restauratief tandarts (NVvRT).
Khee Hian Phoa is afgestudeerd in 1983 aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en is tandarts-MFP, restauratief tandarts (NVvRT) en erkend als EPA-prosthodontist. Hij werkt in een algemene praktijk en is ook werkzaam in het LUMC in Leiden.

Samenvatting

De orale implantologie is niet meer weg te denken uit de hedendaagse tandartspraktijk. Doordat er steeds meer implantaten worden geplaatst worden we ook in toenemende mate met complicaties geconfronteerd. In dit artikel worden twee patiënten beschreven die na het plaatsen van een vaste brugconstructie op implantaten in de bovenkaak hoofdpijnklachten ontwikkelden. Hoe kunnen we een dergelijke casus systematisch benaderen en op een voorspelbare manier het probleem oplossen? In dit artikel nemen we u mee door dit proces: de diagnostiek, de behandeling en het verloop van de behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Tandartspraktijk 3/2017 Naar de uitgave

Out of the box (16)

De partiële kroon

X-puzzel

X-puzzel #3

Alveolaire orthodontie (1)

Crowding is een huisvestingsprobleem!

De behandelmogelijkheden op een rij (deel 1)

Apexresectie mislukt. Wat nu?

Denk na over biomechanica bij het bewegingsonderzoek

Beperkte mondopening met deflectie