Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 8/2017

Tandartspraktijk 8/2017

Implantaatgesteunde frameprothese: De (extreem) verkorte tandboog in de onderkaak

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2017
Auteur:
Charlotte Jensen-Louwers
Belangrijke opmerkingen
Dr. Charlotte Jensen-Louwerse (RU Groningen 2001) is werkzaam op het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen als tandarts-onderzoeker. Ze promoveerde onlangs op het onderwerp ‘De implantaatgesteunde frameprothese in de onderkaak’. Verder is zij als NVOI-geregi- streerd tandarts-implantoloog en als tandarts-docent aan dit Centrum verbonden.

Samenvatting

Een 57-jarige patiënte komt op verwijzing van haar tandarts naar onze praktijk. Uit de anamnese blijkt dat zij al vele jaren in de onderkaak een frame draagt en dat recent een molaar is geëxtraheerd. Sindsdien heeft de frameprothese geen enkele steun meer in de zijdelingse delen en kan ze er niet meer mee functioneren. Ze heeft vaak pijn en er komt veel voedsel onder. Ze heeft hem alleen in als ze buiten de deur is, maar met eten legt ze hem altijd uit. Samen eten met vrienden en familie durft ze niet meer. Ze voelt zich hierdoor behoorlijk beperkt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Tandartspraktijk 8/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Praatjes…

Intercollegiaal online

Een zwelling in het gezicht