Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Ik word ouder en zorg goed voor mezelf

Het nieuwe adagium voor de oudere van nu

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Josephine Dries, Mieke Koot
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Josephine Dries en Mieke Koot zijn sociaal ondernemers bij Generatiethuis en werken aan creatieve oplossingen rondom ouder worden en wonen. Met projecten rondom woningaanpassingen en thuistechnologie leggen zij verbindingen tussen ouderen en lokale partijen. Websites: www.generatiethuis.nl en www.huistest.nl . Contact: josephine@generatiethuis.nl

Samenvatting

De focus van gemeenten en organisaties in zorg en welzijn ligt vooral bij de transities in de zorg, maar tegelijkertijd is het noodzakelijk het thuis wonen en thuis veilig ouder worden te faciliteren. Daarmee kunnen ouderen vervolgens hun eigen keuzes maken. Het nieuwe adagium wordt: ik word ouder en ik zorg goed voor mezelf. In dit artikel geven de auteurs hun visie op wat er nodig is om te zorgen dat dit adagium gaat leven en door de betrokken partijen wordt onderschreven en actief ondersteund.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave