Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 2/2016

Kind & Adolescent Praktijk 2/2016

“Ik wilde het boek schrijven dat ik zelf miste”

Interview met Lies Wenselaar

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2016
Auteur:
Anke Scheeren
Belangrijke opmerkingen
over de auteur
Dr. Anke Scheeren is ontwikkelingspsycholoog en gepromoveerd op onderzoek naar autismespectrumstoornissen. Ze is werkzaam als docent ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Tilburg.
Van de hand van Lies Wenselaar verschenen bij B ohn S tafleu van Loghum:
Integrale hulpverlening aan ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen. E en praktisch handboek voor de hulpverlener. 2014. ISBN 978 90 36809344.
Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen. V erbeteren van de ouderrol. 2014. ISBN 9789036809887.
Werkboek voor kinderen en jongeren van ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. O p weg naar een betere toekomst. 2014. ISBN 9789036809900.

Samenvatting

Lies Wenselaar (1954) is al meer dan dertig jaar psychiater en psychotherapeut in de kinder- en jeugdzorg. Eind 2015 schreef ze het boek dat zij naar eigen zeggen zelf altijd gemist had: Integrale hulpverlening aan ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen. Reden genoeg om Wenselaar te interviewen over haar boek en haar carrière.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Kind & Adolescent Praktijk 2/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen