Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014

‘Ik vind hem lief’

Ouderen met dementie in contact met paarden

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2014
Auteur:
Annette Stock
Belangrijke opmerkingen
Tekst & Beeld Annette Stock
Annette Stock is coördinator van de Ontmoetingscentra in Nieuwegein en Zeist en coach bij Copaard. Meer informatie: www.​copaard.​nl.

Samenvatting

Veel zorg professionals weten maar al te goed wat contact met dieren kan betekenen voor mensen met dementie. Een hond die op de afdeling op bezoekt komt, staat direct in het centrum van de belangstelling. Ook contact met paarden kan voor kwetsbare ouderen veel betekenen. Vanuit het Ontmoetingscentrum Nieuwegein brengt een groep ouderen met lichte tot matig ernstige dementie regelmatig een bezoek aan de paarden van Copaard.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014 Naar de uitgave

Ontmoeting

Zondagmorgen