Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | De kleur van mijn vak | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

‘Ik verbaas mij erover hoe simpel de oplossing vaak is’

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteur:
Susan Umans

Samenvatting

‘De huisarts verwijst kinderen van 0 tot 18 jaar met hun ouders naar mij als er sprake is van onverklaarde somatische klachten zoals buikpijn of hoofdpijn, of bij gedragsproblemen, problemen met rouwverwerking en echtscheidingsproblemen. Ik doe een intakegesprek, maak een plan van aanpak en ga dan met ze aan de slag. Dat houdt in dat ik gesprekken voer met kinderen en ouders, zowel samen als apart. Ook observeer ik met name jongere kinderen wel in hun thuissituatie. Daarnaast verwijs ik patiënten door als de klachten buiten mijn expertise vallen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden