Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | In gesprek | Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019

‘Ik ben nog dagelijks verliefd op je!’

Lydie en Yvonne over samen leven met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2019
Auteur:
Hgo van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.

Samenvatting

Lydie Zwikker en Yvonne van de Kamp ontmoetten elkaar tijdens een vakantie in Frankrijk. Inmiddels zijn ze ruim tweeëndertig jaar samen. Hun leven nam een aantal jaren geleden een forse wending toen bij Lydie vasculaire dementie werd vastgesteld. Maar Lydie en Yvonne zijn niet voor niets lerares geweest – Lydie aardrijkskunde, Yvonne Frans. Wanneer anderen iets kunnen hebben aan hun ervaringen met dementie delen ze die graag. Zo werkten ze mee aan ‘Dementie achter de Voordeur’, een nieuw e-learningprogramma voor thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers. En vertelden ze aan Hugo van Waarde hoe ze het redden samen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019 Naar de uitgave

Jobs tijding

Hulpvaardig