Skip to main content
main-content
Top

13-10-2011 | Nieuws

IC-verpleegkundige wint studiebeurs

IC-verpleegkundige Dewi Stalpers van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft een promotieplaats gewonnen aan de St. Antonius Academie, het leerhuis van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein. Zij zal de komende drie jaar promoveren op het onderwerp excellente zorg.

Dat een verpleegkundige van het St. Antonius Ziekenhuis de Academiebeurs wint, is toeval verpleegkundigen uit heel het land konden meedingen met een onderzoeksvoorstel gericht op Excellente Zorg. IC-verpleegkundige Dewi Stalpers schreef in haar voorstel dat ze wil onderzoeken wat precies de bijdrage van de verpleegkundige is op het gebied van excellente zorg.

Verpleegkundig-sensitieve indicatoren als decubitus, ondervoeding en pijn kunnen verbeteren door verpleegkundige interventies. Stalpers wil per indicator achterhalen wat nu precies de verbeteringen veroorzaakt, zodat de interventies evidence based worden. Stalpers gaat ook onderzoeken of het doel van Excellente Zorg om verpleegkundigen aan zich te binden, gerealiseerd wordt.

De jury, onder voorzitterschap van hoogleraar Verplegingswetenschap Marieke Schuurmans, koos unaniem voor het onderzoeksvoorstel van IC-verpleegkundige Dewi Stalpers, omdat haar voorstel goed in elkaar zit en past binnen de praktijk van de Excellente Zorg.

De promovendus wordt begeleid door twee copromotoren van de St. Antonius Academie: dr. M.J. Kaljouw en dr. P.C. de Jong, beiden directeur van de St. Antonius Academie. De promotor is prof. dr. Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.