Skip to main content
main-content
Top

22-04-2011 | Nieuws

Hygiëne verpleeghuizen onder de maat

Van de 37 bezochte verpleeghuizen hebben er 15 een onvoldoende als eindoordeel en 7 een krappe voldoende (tussen een 5,5 en een 6). Slechts 3 huizen scoren een 7 of (iets) hoger.

De verpleeghuizen scoren vaak het beste op gebouw/inrichting en preventie van infectieziekten. Beheersplannen, om een uitbraak van een infectieziekte in goede banen te leiden, zijn meestal aanwezig en de huizen bieden al hun medewerkers vaccinaties aan tegen griep en hepatitis.

Helaas hebben veel verpleeghuizen geen actieve infectiecommissie, die adviseert over hygiënemaatregelen. Ook op andere aspecten scoren de meeste verpleeghuizen matig. Personeel weet vaak niet hoe het om moet gaan met desinfecteermiddelen: 26 van de 37 huizen halen hiervoor een onvoldoende. 60% van de huizen scoort onvoldoende op handhygiëne van het personeel. Regelmatige handenreiniging voorkomt verspreiding van ziekmakende bacteriën.

Lees meer….

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.