Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-12-2019 | Casuïstiek | Uitgave 2/2020

Huisarts en wetenschap 2/2020

Hulp bij zelfdoding als alternatief voor euthanasie

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2020
Auteurs:
Michiel Marlet, Kim van Wijck
Belangrijke opmerkingen
Marlet M, Van Wijck K. Hulp bij zelfdoding als alternatief voor euthanasie. Huisarts Wet 2020;63(2):42-3. DOI:10.1007/s12445-019-0407-1.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Hoe onvoorspelbaar is barbituraatdrank als hulp bij zelfdoding? De Richtlijn uitvoering euthanasie en hulp bij zelfdoding adviseert voorzichtigheid met deze methode vanwege onvoorspelbaarheden. Is de terughoudendheid terecht of verdient hulp bij zelfdoding in bepaalde gevallen toch de voorkeur boven euthanasie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Huisarts en wetenschap 2/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws