Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Van De Redactie | Uitgave 4/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2014

Huiselijk geweld

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2014
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen
hoofdredacteur; stafadviseur en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, AMC Amsterdam; lid lectoraat EBN, Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam

Samenvatting

In dit nummer staat huiselijk geweld centraal. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) definieert dit als “geweld dat door iemand uit de huiselijke of familiekring van het slachtoffer wordt gepleegd. Hieronder vallen lichamelijke en seksuele geweldpleging, belaging en bedreiging (al dan niet door middel van, of gepaard gaand met, beschadiging van goederen in en om het huis).” Geweld in de privésfeer is de omvangrijkste geweldsvorm in onze samenleving.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2014 Naar de uitgave