Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 10/2018

Tandartspraktijk 10/2018

Huiselijk geweld: ouderenmishandeling

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2018
Auteur:
Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D.L. Gambon (RU Utrecht 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA

Samenvatting

Een filmpje op de tv van een oudere waarbij een deur hard dichtslaat en de man verdrietig achterblijft, een kapotte modelboot op de grond. Het houdt niet op, althans: niet vanzelf … Sinds 2013 is iedere beroepsgroep verplicht een meldcode te gebruiken bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld/ ouderenmishandeling. Dit artikel geeft u inzicht in de signalen bij huiselijk geweld en ouderenmishandeling en het gebruik van het stappenplan van de meldcode van de KNMT. Casuïstiek zet u daarbij aan het denken: een ongelukje, huiselijk geweld of ouderenmishandeling?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2018

Tandartspraktijk 10/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

‘Uitblinkers’

Heynick’s hoek

De tandarts als ridder