Skip to main content
main-content

05-07-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Ziekenhuis traint huisartsen in echo’s maken

Huisartsen in de regio kunnen dit najaar bij Meander Medisch Centrum een cursus echograferen volgen. Vaak wordt een echo in het ziekenhuis gemaakt door een radioloog, maar steeds meer huisartsen doen dit onderzoek zelf, in hun eigen praktijk. Dit is een voordeel voor de patiënt, omdat zorg daardoor dichter bij huis mogelijk is. 

De cursus ‘echografie van het abdomen’ is bestemd voor huisartsen die met echografie willen gaan beginnen. Parallel start een cursus voor gevorderden, huisartsen die al langer echograferen en een verdiepingsslag willen maken. Beide cursussen worden gegeven door een radioloog en echolaborant van Meander. De echobeelden geven informatie over de organen, bloedvaten en spieren in de buik en helpen bij het stellen van de diagnose. Het lesprogramma neemt zeker een halfjaar in beslag en wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Meander Medisch Centrum heeft de cursus ontwikkeld in samenspraak met huisartsen. Volgend jaar start de cursus echografie MSK, echo-onderzoek van de spieren en het skelet. Deze cursussen versterken de intercollegiale contacten en de samenwerking waardoor de patiënt nog meer centraal komt te staan. 

Bron: Meander Medisch Centrum

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.