Skip to main content
main-content
Top

08-05-2017 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Wereldwijd muggenalert

Jaarlijks worden 500 miljoen mensen ziek van een muggenbeet en overlijden er rond de 2,7 miljoen aan. Op maandag 8 mei lanceren enkele organisaties de Global Mosquito Alert, meldt de site NatureToday.


Het platform gaat zich richten op het monitoren en bestrijden van muggen en door muggen overgebrachte ziekten, zoals Zika, gele koorts, chikungunya, knokkelkoorts, malaria en West-Nijlvirus. 

De bedoeling is om de bestaande monitoringmethoden - door overheden, wetenschappers maar ook burgers - op elkaar af te stemmen. Met die methoden wordt de verspreiding in de gaten gehouden van belangrijke muggensoorten, hun broedgebieden en de overlast. Die 'real-time-'informatie maakt snelle maatregelen mogelijk. 

Bron: ANP

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Beeldrechten