Skip to main content
main-content

24-08-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Samenwerking huisartsen en buurtteams voor jeugd in nood

Huisartspraktijken en de buurtteams Jeugd en Gezin in Utrecht gaan nauwer samenwerken om kinderen en jongeren met psychische klachten goede zorg te geven. Dat meldt Stadsblad Utrecht.

Zij doen dit om goede basiszorg voor kinderen en jongeren met psychische klachten te organiseren. Dichtbij huis, met een vertrouwde persoon en in samenspraak met het gezin. Zij noemen dit project: Proeftuin Basiszorg Jeugd GGZ. De proef gaat van start in de wijken Ondiep, Binnenstad en Leidsche Rijn.

Psychische klachten bij kinderen en jongeren gaan vaak samen met sociale en/of opvoedkundige problemen binnen het gezin. Nu gebeurt het vaak dat een kind of jongere met psychische problemen zowel bij de huisarts als bij het Buurtteam bekend is. In de aanpak werken deze professionals echter nog niet optimaal samen. Door de handen ineen te slaan, kunnen huisartsen en de Buurtteams Jeugd en Gezin het betrokken kind en de ouders beter helpen.

(...)

Lees het hele artikel in Stadsblad Utrecht.

Bron: Stadsblad Utrecht

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.