Skip to main content
main-content
Top

13-09-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Richtlijn artsen voor omgang medische gegevens

Artsenorganisatie KNMG heeft zijn richtlijn aangepast om artsen meer duidelijkheid te geven over hoe ze moeten omgaan met medische gegevens. Aanleiding is nieuwe regelgeving, zoals de nieuwe klachtenwet Wkkgz, de komst van de Jeugdwet en het gebruik van Whatsapp.

Met de richtlijn in de hand moet het duidelijker worden voor artsen of zij patiëntgegevens mogen uitwisselen met gemeentes. Ook geeft het antwoord op de vraag wanneer de inspectiedienst IGZ recht heeft op inzage in patiëntendossiers. Daarnaast krijgen artsen tips over wat ze beter wel en niet in geneeskundige verklaring kunnen zetten als een patiënt daar om vraagt.

Artsen wordt in de nieuwe richtlijn ook duidelijk gemaakt welke regels en aandachtsgebieden gelden voor communicatie via bijvoorbeeld Whatsapp.

Bron: Skipr / ANP

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.