Skip to main content
main-content
Top

15-05-2017 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

NDF benoemt Lea Bouwmeester tot directeur

Lea Bouwmeester wordt per 1 juli de nieuwe directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Zij volgt Inge de Weerdt op, die sinds mei programmamanager is van de fusie tussen het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis.

Volgens Bouwmeester biedt de functie haar de kans om met nieuwe energie werk te maken van vernieuwing van de zorg. "Ik ken de NDF als een zeer relevante, innovatieve koepel die zich met een sector brede aanpak inzet voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met (pre-)diabetes."

Bouwmeester was tien jaar lang woordvoerder zorg voor de PvdA. In de zomer van 2016 maakte ze bekend dat ze na de verkiezingen van maart 2017 niet zou terugkeren in de Tweede Kamer. Wel wilde ze in de zorg aan de slag blijven. Na de verkiezingen werd bekend dat ze aantrad als voorzitter van het Nederlands Congres Volksgezondheid.

Anita Faber, bestuurslid NDF en voorzitter van de selectiecommissie: "Lea Bouwmeester brengt veel ervaring en een groot relevant netwerk mee. Dat biedt kansen voor de NDF, ook voor nieuwe dwarsverbanden en partnerships. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat onze nieuwe directeur de stem van de patiënt goed zal weten te verwoorden, want zo kennen we haar. Die stem moet altijd uitgangspunt zijn."

Bron: Skipr


Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.