Skip to main content
main-content

29-05-2017 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Jarenlang sociale problemen bij jonge overlevers kanker

Adolescenten en jongvolwassenen die kanker overleven, worstelen vaak nog jaren erna met sociale problemen. Vanaf het eerste jaar na de diagnose stagneren zij in sociaal opzicht, waardoor ze er na genezing slechter aan toe zijn dan hun kankervrije leeftijdsgenoten.

De diagnose kanker zorgt voor een extra zware uitdaging. Eerder onderzoek liet zien dat jonge kankerpatiënten meer problemen hebben met sociaal functioneren dan gezonde leeftijdsgenoten en patiënten van oudere leeftijd. Volgens de onderzoekers zou hulp bij lichamelijke klachten en psychische stress en het versterken van het sociaal netwerk na een kankerbehandeling een eerste stap kunnen zijn om deze jonge overlevers van kanker beter te helpen met hun terugkeer in de samenleving.

Bron: Radboudumc


Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.