Skip to main content
main-content
Top

12-09-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Huisartsopleiding LUMC-Campus Den Haag van start

Met de opening van het nieuwe academisch jaar is ook de huisartsopleiding van de LUMC-Campus Den Haag van start gegaan. Doordat het onderwijs wordt afgestemd op de gezondheidsproblemen die spelen in Den Haag, leren de huisartsen in opleiding direct om specifieke zorg te leveren die aansluit bij de specifieke behoeften in de regio.

Twee groepen van twaalf artsen in opleiding tot specialist (aios) hebben naast een opleidingsplek bij Haagse huisartsen of in één van de ziekenhuizen, ook een vaste uitvalsbasis in de stad voor de wekelijkse terugkomdag. Naast het reguliere onderwijsprogramma is er tijdens deze dagen op de LUMC-Campus Den Haag extra aandacht voor zorgkwesties die specifiek in Den Haag spelen. Deze gerichte aanpak is uniek in Nederland, volgens het LUMC.

"Je kunt daardoor heel gericht op risicogroepen het zorgbeleid aanpassen", zegt Mattijs Numans, afdelingshoofd van de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde (PHEG). "In Den Haag kiezen we voorlopig vier groepen die extra aandacht behoeven: jeugd, ouderen, achterstandsgroepen en ‘frequent visitors’, mensen die zeer regelmatig bij de huisarts komen. Onze aiossen volgen hetzelfde programma als in Leiden, maar door de combinatie van praktijk én onderwijs in Den Haag kan ruimte ontstaan om aan deze groepen meer aandacht te besteden."

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.