Skip to main content
main-content
Top

02-01-2017 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Huisartsen niet blij met erectiepillensite

Verschillende huisartsen reageren kritisch op de website Dokter Jaap, waarmee Pharma Ventures huisartsen benaderd om erectiepillen te leveren aan patiënten.

Medische gegevens worden via niet-beveiligde mails gedeeld, huisartsen worden onder druk gezet en de onterecht wordt de indruk gewekt dat er een arts achter de site zit, zo stellen huisartsen in het Dagblad van het Noorden. Een producent van pillen mag zich niet bemoeien met het voorschrijven ervan, stelt een oud-huisarts op de website ZorgICTZorgen.

E-consult

Dokter Jaap werkt als volgt: mannen met erectieproblemen kunnen op de site hun medische gegevens invullen. Pharma Ventures benadert vervolgens de huisarts van de man met het verzoek om een e-consult te houden. Daarna kunnen de erectiepillen binnen 24 bij de eigen apotheek worden opgehaald.

Illegale pillen

Deze manier van werken moet de handel in illegale erectiepillen voorkomen, stelt Dokter Jaap. De meeste mannen schamen zich om naar hun huisarts te gaan met erectieproblemen. Dus de meeste pillen worden verkocht via internet. Daarop is geen goede controle, zodat er veel niet-werkzame pillen in omloop zijn. Volgens Dokter Jaap is het ministerie van VWS op de hoogte van hun werkwijze.

Tekst: Skipr


Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.