Skip to main content
main-content
Top

31-05-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Gemeente Goirle start proef met gezondheidscheck

De gemeente Goirle start maandag met een pilot van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Deze week ontvangen 4.200 inwoners uit de gemeente Goirle een uitnodiging om online en kosteloos deel te nemen.

De deelnemers vullen de check in via www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/goirle en ontvangen vervolgens een persoonlijk gezondheidsrapport. Daarop zien zij in één oogopslag waar hun mogelijke risico’s zitten. De check combineert deze risico’s met een persoonlijk advies om er zelf mee aan de slag te gaan of met behulp van zorg-, sport- en/of welzijnsorganisaties in hun buurt. Deelnemers met een verhoogd risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten krijgen het advies om bij het checkpoint van de huisarts aanvullend hun bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker te laten testen.

Gezondheidstrends

De gemeente Goirle nodigt als eerste gemeente in Nederland op grote schaal inwoners uit voor deelname aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. De anonieme onderzoeksgegevens biedt de gemeente informatie op wijk- en kernniveau. Deze data gebruikt de GGD bijvoorbeeld om gezondheidstrends inzichtelijk te maken.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is ontwikkeld door het NIPED Instituut met een samenwerkingsverband van de Landelijke Huisartsenvereniging, het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskundigen, gezondheidsfondsen De Hartstichting, de Nierstichting, het Diabetesfonds, het Longfonds en GGD GHOR Nederland.

Bron: Skipr


Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.