Skip to main content
main-content

10-04-2017 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

E-health-platform geeft diabetici regie

Het nieuwe e-health-platform DiaCare moet de eigen regie en zelfstandigheid van mensen met diabetes vergroten. Via een aan de bloedglucosemeter gekoppelde app krijgen diabetici doorlopend feedback op de gemeten bloedglucosewaarden. De diabetesverpleegkundige biedt ondersteuning via een beveiligde digitale omgeving.

De app toont patiënten direct wat het effect van bepaald gedrag of voedsel op hun bloedglucosewaarden is, ligt Jolanda Geessink, diabetesverpleegkundige bij het Slingeland Ziekenhuis, toe. “Patiënten geven aan dat ze te hoge of lage bloedglucosewaarden beter kunnen voorkomen nu ze zien waardoor die ontstaan. De diabetesverpleegkundige kan meer proactief handelen en een meer coachende rol vervullen, wat voor beide partijen prettiger is.”

Patiënt centraal

Marco Verhofstadt, directeur bij DiaCare-ontwikkelaar Mediq, verwacht dat het programma de diabeteszorg efficiënter en effectiever maakt door de patiënt centraal te stellen. “Het op deze manier vormgeven van zorg op maat levert niet alleen betere gezondheidsuitkomsten op, maar draagt ook bij aan het beheersbaar houden van de zorgkosten.”

Het Slingeland Ziekenhuis en Mediq onderzoeken momenteel het effect van het programma op de gezondheidsuitkomsten en zorgkosten. Zij krijgen daarbij hulp van onderzoeksafdeling IQ healthcare van het Radboudumc. De resultaten van dit onderzoek zijn naar verwachting eind 2017 beschikbaar.

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.