Skip to main content
main-content
Top

29-03-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Boete en werkstraf voor laster tegen huisarts

De Haagse politierechter heeft de 63-jarige Alphenaar Bernard B. veroordeeld omdat hij zijn voormalige huisarts vorig jaar belasterde op internet. Hij kreeg een boete van 750 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur opgelegd.

De Alphenaar kwam voor de tweede keer niet opdagen tijdens de behandeling van de strafzaak. In januari voelde hij zich ook al te zwak. Deze keer kreeg hij geen uitstel meer: zijn zaak werd bij verstek behandeld.

De verdachte had een geschil met zijn huisarts en betichtte hem op een weblog van het stellen van onjuiste diagnoses, privacyschending en valsheid in geschrifte. Ook plaatste hij een foto van de arts erbij. Op de weblog werden ook namen van zijn voormalige huisartsen genoemd in negatieve zin.

De rechter gaat ervan uit dat verdachte bewust onterechte beschuldigingen uitte en tilde zwaarder aan de zaak dan het Openbaar Ministerie, dat een boete van 700 euro had geëist.

Bron: AD.nl

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.