Skip to main content
main-content
Top

06-02-2019 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Bedrijfsartsen: lang niet iedereen kan na 65ste doorwerken

Veel mensen zijn fysiek niet in staat om na hun 65ste jaar door te werken. Vooral lager opgeleiden kunnen de fysieke belasting niet aan, zo waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) in het AD. Veel mensen zijn op die leeftijd bovendien al niet mee in afdoende goede gezondheid.

De AOW-leeftijd is al verhoogd naar 67 en moet wat de overheid betreft met de levensverwachting meestijgen. Daarmee gaat de overheid volgens de bedrijfsartsen te veel uit van hogeropgeleiden, die gezonder ouder worden, doordat ze getraind zijn om hun brein rust te gunnen en naar hun lichaam te luisteren.

Werkgevers doen volgens de NVAB ook te weinig om hun werknemers voor te bereiden op langer doorwerken. Zo zijn er meer bedrijven die met ploegendiensten werken.

Verantwoordelijk staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) stelt dat een hogere AOW-leeftijd nodig is om de regeling betaalbaar te houden. Zij wijst erop dat mensen hun pensioen naar voren kunnen halen, maar erkent in het AD ook dat dit niet voor iedereen is weggelegd. 

Bron: Algemeen Dagblad    
Beeld: Fotolia

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.