Skip to main content
main-content

11-07-2016 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Almelose huisarts waarschuwt voor kinkhoestepidemie

De uitbraak van kinkhoest op basisschool Alphonsus in Mariaparochie staat niet op zichzelf. Volgens een huisarts in Almelo is er momenteel zelfs sprake van een kinkhoestepidemie in de regio.

De arts heeft deze week daarover contact met de GGD gehad en te horen gekregen dat er dagelijks talrijke meldingen zijn. Ook een medisch microbioloog van het ziekenhuis ZGT heeft bevestigd dat er dagelijks positieve bloedmonsters zijn. De situatie in Mariaparochie zou aan de GGD zijn doorgegeven.

(...)

Lees het hele artikel op de website van Tubantia.

Bron: Tubantia

Tip

Lees meer over kinkhoest:

Aanbevolen

01-02-2016 | Journaal | Uitgave 2/2016

Hoestende volwassenen: hoe vaak is het kinkhoest?

Europees onderzoek onder ruim 3000 volwassen die met acute hoest de huisarts bezochten liet zien dat ongeveer 3% een kinkhoestinfectie had. Hoewel er factoren werden gevonden die samenhingen met de kans op een kinkhoestinfectie en het beloop …

Aanbevolen

01-02-2015 | (Ver)stand van zaken | Uitgave 2/2015

Kinkhoest: 100 dagen hoest?

In de rubriek (Ver)Stand van zaken geeft de aiotho (arts-in-opleiding tot huisarts-onderzoeker) een korte samenvatting van de literatuur die heeft geleid tot de belangrijkste onderzoeksvraag, waarop hij/zij aan het promoveren is.


Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.