Skip to main content
main-content

03-05-2017 | Huisartsgeneeskunde | Nieuws

Afname aantal diabeten met voetcomplicaties

Patiënten met diabetes hebben een verhoogd risico op slecht genezende wonden aan de voeten, die uiteindelijk tot infectie en amputatie kunnen leiden. In vergelijking met de jaren 90 zijn er relatief minder patiënten met diabetes die complicaties krijgen aan de voeten. Dit blijkt uit een recent gepubliceerde studie op basis van gegevens van NIVEL Zorgregistraties eerste lijn.


Desondanks heeft nog steeds meer dan 20% van de patiënten met diabetes risicofactoren voor het ontwikkelen van voetproblemen. Zorgvuldige screening blijft dus essentieel om in een vroeg stadium in te kunnen grijpen. Mogelijke oorzaken voor deze daling zijn de sterk verbeterde opsporing van mensen met diabetes en de toegenomen aandacht voor voetonderzoek bij deze patiëntengroep.

Meer weten? Download het artikel How common are foot problems among individuals with diabetes? Diabetic foot ulcers in the Dutch population.

Bron: NIVEL
Beeld: Fotolia

 

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.