Skip to main content
main-content
Top

18-12-2015 | Nieuws

Huisartsenvereniging ontloopt miljoenenboete

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hoeft de door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) opgelegde boete van 5,9 miljoen euro niet te betalen. Dat heeft de rechter in Rotterdam donderdag bepaald.

De ACM legde de LHV eind 2011 een boete van 7,7 miljoen euro op. Reden hiervoor was een advies van de vereniging aan haar leden over de toetreding van nieuwe huisartsen. Volgens de ACM werden de kansen van nieuwe huisartsen door dit advies beperkt. De LHV maakte bezwaar tegen de boete. Nadat de ACM opnieuw naar de zaak had gekeken, werd de boete met 1,8 miljoen euro verlaagd.

De LHV nam daar geen genoegen mee. De vereniging is van mening de vrije vestiging van huisartsen op geen enkele wijze te belemmeren. De rechter kwam donderdag tot datzelfde oordeel. In een reactie zegt de LHV zeer verheugd te zijn met de uitspraak.

Bron: ANP / Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.